Hogyan szerezhetek pontokat?

Kinga
Kb.2000-2008

Múlt héten(02.14.) minden önkéntesünk és támogatónk egy emberként szurkolt Kingának, hogy sikerüljön a nagyon kockázatos műtét, melynek során grapefruitnyi, kifakadt emlődaganatát távolították el. A beavatkozást már nem lehetett tovább halogatni; Kingának egyetlen esélye a műtét volt.
Bár orvosaink nem kecsegtettek sok jóval Kinga leromlott állapota miatt és félő volt, hogy szegény kutya nem éli túl az operációt, mégis úgy döntöttünk: megadjuk neki ezt az esélyt, hátha sikerül megmenteni az életét. Orvosaink a műtét után bizakodtak: bár az operáció és a vizsgálatok is kimutatták, hogy kisebb áttétei vannak, reményeik szerint Kinga még hosszú hónapokat, akár éveket élhetett volna fájdalom nélkül a sikeres műtét után.
Sajnos nem így lett.
Kinga szerda(02.20.) hajnalban rosszul lett, fulladni kezdett. Önkéntesünk azonnal rohant vele a rendelőbe, Kingán azonban már az azonnali beavatkozás sem segíthetett. Kezdeti tüdőáttéte komolyabbnak bizonyult, mint azt a múlt heti diagnosztikai vizsgálatok kimutatták.

Szegény Kinga kutyusunk így szerdán reggel itthagyott minket és ezt a világot, mely oly sokáig hagyta egyedül szenvedni.
El sem tudjuk képzelni, mit élhetett át, mennyi ideig éhezhetett, mennyi ideig feküdhetett csontsoványan az út szélén hatalmas daganatával, mennyit szenvedhetett, mire valaki megállt, hogy segítsen neki.

Kinga halálának híre mindannyiunkat megrendített, az állatotthonba igazi gyász költözött, hisz a sikeres műtét után Kinga olyan jól volt, hogy mindannyian biztosak voltunk benne, hogy még sokáig velünk lesz. Kinga vidám volt és kedves; mindenkit, aki csak találkozott vele, levett a lábáról. A tegnapi séta során még a malacok elől is ellopott egy száraz kenyeret és hatalmas átéléssel ropogtatta, mintha a legfinomabb királyi falat lenne. Erősnek tűnt és harcolt a rák ellen. Mégsem sikerült neki.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatta Kinga gyógykezelését, aki gyógytápot, vitamint vett neki. Köszönjük mindenkinek, aki gondolt rá, aki szurkolt neki. Köszönjük mindnekinek, aki meglátogatta, megsimogatta, kedvességgel és szeretettel vette őt körül.

Biztosak vagyunk benne, hogy Kinga érezte, tudta, hogy mennyien gondolnak rá, mennyien szeretik és úgy hagyta itt ezt a kegyetlen világot, hogy nem volt egyedül.

Isten Veled, drága Kinga!
3 Gyertya ég érte
 Gyújts egy gyertyát kedvencedért...Vissza
Szöveg:
Hány órát égjen?
(Írj e-mailt ismerőseidnek, barátaidnak, hogy ők is gyújtsanak egy gyertyát...)

Csendes legyen álmod, találj odafönt örök boldogságot!

Elmentél tőlünk a csillagok felé. Aranyló csillagpor hull már a lábaid elé. Arcunkat könny mossa, mert nem vagy már többé, De szívünkben emléked élni fog örökké!

Véget ért szenvedésed, szívedben nyugalom, miénkben, kik itt maradtunk, az el nem múló fájdalom.