Hogyan szerezhetek pontokat?

Főnix
2018.11.16.

A hét elején a gyepmesterünk ,István mentett egy fiatal 2-3 év körüli, staff jellegű szuka,tigris csíkos mintázatú kutyát .Konkrétan az életét sem féltve a kamion elől rántotta el.
Bálamadzaggal,töltő kábellel áttekerve és megkötve a nyaka..
Természetesen nem volt semmije ,se chip, se oltás mert minek azt,de helyette ő is egy csont kollekció.
Bekerült a gyepmesteri telepre és reménykedtünk,hogy kezdeti tartózkodása oldódni fog,csóvált nekünk, jól evett és kezdett egyre nyitottabb lenni.
A mai napon a déli órákban hívott az alapítványunk egyik tagja,mert ma ő volt aki ment a gyepmesteri telepre etetni és itatni,hogy nagyon nagy baj van Főnix-szel, hiszen ezt a nevet kapta,alig áll a lábán,hány és nincs jól.A hányadékában kábel van.Ekkor a szokásos dolog következett,telefonálás az állatorvosnak,szervezés, hely keresés és vajon hova vigyük melyik kórházba stbbb....
Andi elvitte az állatorvosi rendelőben,megvárni nem tudta ezért ment a másik tagunk Lilla munka után,de neki is menni kellett tovább így elindultam én.
Aggódás, kétségbeesés ,dűh és tehetetlenség kavargott végig bennem,bennünk és a kisállatrendelő dolgozóiban is kivétel nélkül.
Testhőjét kezdetben a lázmérő nem mérte,az ínye sárgás -fehér és nem rózsaszín.Sugárban vért hányt.Volt ultrahang,meleg infúzió,újabb hőmérés,gyógyszerek,szurik,cukorszint,ultrahang.
Továbbra is erőtlen volt,melegítettük ,meleg vízes palackot tettünk a hasához,polár takaró és a radiátoros fűtést is bekapcsoltuk.Lassan csöpögött az infúzió,melegítettük,szerveztük az éjszakai elhelyezését,ha jobban lesz.
Itt meg kell említenem ,hogy igen Nagykátán élnek még állatbarát emberek.Az alapítványunk tagja ,Kati jött először vastag hálózsákkal,majd érkeztek sorra,P.Niki és Zolika hozták a takarókat,törülközöket és lepedőket,sőt kicsitől a nagyig a segítségüket ajánlották fel.A legfiatalabb önkéntesünk a váróban igyekezett a beteg lányomat lefoglalni,hogy neki ne kelljen a kutyus küzdelmét néznie.
Az állatorvosunk és az egyik önkéntesünk szintén bevállalta volna őt éjszakára.
Közben Főnix a gyógyszerek, melegítés hatására kicsit érdeklődőbb lett,hegyezte a fülét és okos fejét emelve tartotta,a hője már 34,7 ez a nem mérhető értékhez képest remek érték.Mindent egy hang nélkül tűrt és elviselt.Indultunk volna tovább Budapestre vele az állatklinikára amikor összeomlott,az ínye kifehéredett,öntudatlan állapotba került,furcsán kapkodva vette a levegőt.Ekkor úgy döntöttünk ott közösen,hogy elengedjük ez már így szenvedés neki.
Hárman simogattuk ameddig örökre elaludt.
Nem hagyott nyugodni minket az esette és tudni akartuk,hogy mi volt a baj ami miatt ez történt.
Tele volt a hasürege alvadt vérrel,az ultranhang szerint elhalt magzatok voltak benne csak ,hogy még teljesebb legyen a képetek erről is.
Valószínűleg patkányméreggel mérgezték meg.
A gyepmester,a gyerekei ,a lányom és jómagam kísértük el Főnixet az utolsó útjára.Eltemettük és ma mindenkit aki csak találkozott vele megindította az állapota és a végkifejlett.

Kicsi Főnix!!!
Nyugodj békében ,ott már semmi sem fáj neked.
2 Gyertya ég érte
 Gyújts egy gyertyát kedvencedért...Vissza
Szöveg:
Hány órát égjen?
(Írj e-mailt ismerőseidnek, barátaidnak, hogy ők is gyújtsanak egy gyertyát...)

Nyugodj békében Drága Kicsi Főnix, légy boldog odaát, soha többé ne szenvedj, az Angyalkák vigyázzanak Rád. 💝💝

Érted égjen drága kicsi Főnix 💝💝