Keresés
A nyilakra, vagy a térkép parcellájára kattintva navigálhatsz a parcellák között. A kőre kattintva megnézheted a részleteket.
 
 
Vissza a nyitólapra

Térkép - A piros szín mutatja hol állsz, a sárga négyzet kedvenced nyughelye. Kattints oda, ahova menni akarsz!

Közös emlékhely
Hogyan szerezhetek pontokat?
Vissza a nyitólapra
*****************************
Édes husom,nyugodj békében a mennyországban csak boldogság semmi fájdalom nincs.Nagyon szeretlek!Játsz majd sokat debivel a mezőn,majd jövök ha meghalok,nagyon hiányozni fogsz!:´( brühühühü !!!!!!!!!!!!!!!Elnézést hogy nem voltam nyár óta veled,mostmár megvan bűnöm,aludj jól örökre,és álmodban sok sok kutyuskával játsz a vadászmezőn húsocskám!Olyan hírtelen haltál meg!!!!!!!!!
*****************************
Zsozsó egy fekete tacsika volt,aranyos,és imádnivaló biztos idős lehetett mivel 2007 elején vagyis januárban találták meg mamáék egy mezőn.Biztos elszökhetett szegényke,de mamáék befogatták és itt élt rövid ideig.Amikor a hirtelen halál elnem vitte!2007 december 25-én halt meg reggel vagy hajnalban vagy nem tom......Nyugodj Békében!
****************************
Édes zsozsóm!
Tudom hogy ma ismertedmeg a menyországot,de nagyon nagyon boldog karácsonyt kívánok!Remélem élésed utolsó napján játszotatok a Bellel!
Nem ég érte gyertya

Emlékezem
Egy utolsót lobbant 
a gyertya még 
majd végleg 
elveszítette a fényt, 
mit annyira óvott 
két kezem, 
mit még annyira 
akart látni szemem. 

Vége! Öleltek át 
akkor vigasztalón, 
- indulni kell! - mondták, 
de én álltam a ravatalon, 
hol gyertya kormos 
kis csonkját néztem, 
vele halt akkor 
minden emlékem. 

Pici gyertyám fénye 
oly gyönyörűen égett, 
biztos megtetszett 
odafönt az égnek, 
elkérte hát tőlem 
hiába remegtem érte 
s hullat viasz könnycseppet, 
ha felnézek az égre. 

Egyszer majd 
újra öleli kezem, 
addig csak 
lentről figyelem, 
de a mécsest, mi 
szívemben érte ég, 
már nem veheti 
el tőlem az ég!
1 Gyertya ég érte

Drága Kiskutyám!

Vigyázz nagyon magadra, sosem felejtelek el!
Nem ég érte gyertya

Örökké szívünkben élsz!Tündéri, bújós lógófülü törpenyúl voltál.Nagyon sok vidámságot hoztál az életünbe!! Köszönjük Neked!Nyugodj békében.
Nem ég érte gyertya

Nanga 6 honapos rhodeziai ridgeback szuka, akit gazdaja adott le a kutya kezdodo epilepsziaja miatt. Sajnos Nanga allapota igen sulyos, amit a nemreg elvegzett EEG is bebizonyitott, emiatt meg egy MRI-vizsgalat is var ra, amit az orszagban egyedul Kaposvaron vegeznek. Szerencsere a gyogyszerekre jol reagal. Kutyakkal, macskakkal jol kijon, kedves, bujos, hihetetlenul intelligens kolyok. Sajnos a nemreg elvegzett vervizsgalatbol kiderult, hogy sulyosan Lyme-os is, aminek hosszadalmas a gyogyulasa. Mar van gazdijeloltje is, aki ugy tunik, ilyen betegen is vallalja, hogy tarsul fogadja Nangat. 

Velemeny:
Rendkivul intelligens, joindulatu kutya, temporalis szemelyisegjegyekkel, de agressziv megnyilvanulasok nelkul; szorongasos habitus. Az anamnezis alapjan gyakori, absance rohamok sem kizartak, mely(ek - a szerk.) a mai napig megtartottak. Klinikum alapjan veleszuletett epilepszias mechanizmus gyanuja fennallhat. Elozo tulaj jelzese alapjan 1 honapja jelentkeztek fokalis tunetek, minden esetben az elalvast megelozo alvasfazisban, mely kesobb halmozottan jelentkezik a mai napig. Egy izben grand mal status zajlott, emiatt, valamint azert, mert a tudat ebersegi szint csokkenes rohamprovokalo, az epilepszia prognozisat nem tereli jo iranyba.
Itt, az anamnezis felvetele alatt szenderges stadiumban tobb temporalis roham (fejremeges) jelentkezett, a rohammentesseget focalis antiepileptikum adasa mellett az agy dehidralizalasaval ertem el, mely veleszuletett agyi terszukito folyamat (magyarul agydaganat - a szerk.) gyanujat veti fel.
Vervetel (altalanos+lyme)+EEG+ MRI jav.

EEG lelet:
a hattertevekenyseg csak helyenkent ismerheto fel, alacsony amplitudoju, gyors betas. Bal oldalon fronto-temporalisan 2-3 Hz, delta tevekenyseg lathato, csaknem folyamatosan, jobb oldalon kifejezetten hullamszegeny a gorbe. Nagy gyakorisaggal jelentkezik minden elvezetesben, tobbes tuske kitores, par secundumig tartoan (a fejrangassal egy idoben). Occipitalisan (? - a szerk.) a kornyezethez kepest, a beta tevekenyseg magasabb amplitudoju, irritativ.

Velemeny:
bal oldali fronto-temporalis RFD (regionalis-funkcionalis deficit) - lassu goc: gyakori, rovid, generalizalt tobbes-tuske hullam(mutatoval? - a szerk)
Egybevetve a klinikumot es az elektromos jeleket myodonusos (? - a szerk.) epilepszia valoszinusitheto.
(Gyogyszeres, ictalis gorbe)
MRI javasolt, symtomas hatteru epilepszia gyanuja miatt.

meggyes, az ideiglenes befogadója örökbefogadta.


Arra ment haza, hogy Nanga már min. 2 rohamon túl volt, a nyaka csupa nyál, teljesen zavarodott. A kaput kinyitva a kutya gyakorlatilag kidőlt rajta, és elkezdett rohanni, de megállí­totta a következő nagyroham, majd az éjszaka folyamán még legalább 19 kis rohamokkal megsékelve.
A kutya személyisége gyakorlatilag meggyes szeme elött hullott darabjaira: teljesen skizofrén mółdon hol kapaszkodott belé segí­tségért esedezve, hol nekitámadt a kutyáknak, és nekifordult meggyesnek is majd a következő pillanatban rohant az asztal alá, ahol a félelemtől nyüszí­tve vergődött Kis hí­ján Kabost is megölte.
meggyes az összes gyógyszermunicióját elhasználta, de Nanga nem reagált semmire.

Reggel elvitte Kiss doktornőhöz, aki még 3 órán keresztül próbálta legalább csillapí­tani a rohamokat, eredménytelenül.
Délután kettőkor elengedték őt!

Nyugodj békében kicsi lány!
4 Gyertya ég érte

Egy jó kutyának halála után a legjobb helye a gazdája szívében van. 
Mindig a szívünkben élsz!
Nem ég érte gyertya

Hiányzol nagyon!
Mindig a szívünkben élsz!
Nem ég érte gyertya

Miért a nyif, hogyha nyif?
Hol lehetsz most Kiscicánk?
Nem ég érte gyertya