Keresés
A nyilakra, vagy a térkép parcellájára kattintva navigálhatsz a parcellák között. A kőre kattintva megnézheted a részleteket.
 
 
Vissza a nyitólapra
 

Térkép - A piros szín mutatja hol állsz, a sárga négyzet kedvenced nyughelye. Kattints oda, ahova menni akarsz!

Közös emlékhely
Hogyan szerezhetek pontokat?
Vissza a nyitólapra
Megvetettem ágyam napsugaras réten,
Elfeküdtem benne, megpihenve végleg.

Magasodik a fű zölden körülöttem,
Eltakarja lassan simogatós testem.

A reggeli harmat bepermetez lágyan,
Felszárítja a nap, hogy én meg ne fázzam.

Megvetettem ágyam szép, csillagos réten,
Átkarol az Isten, megölel az égben.
Nem ég érte gyertya

Drága kiscicám!

Pubi a kis pajtásod után most te is a macskamennyországba költöztél sajnos vagy hál' istennek. A Pubi mellé kerestünk társat, és a sors hozzád irányított 2001 húsvétján. 8 hetes korodban több testvéred közül téged választottalak, a kis fehér foltjaiddal a lábadon nagyon egyediek voltak.
Pubi cica nagyon örült neked, rengeteget szaladgáltatok, játszottatok együtt. Igaz a fürdést nem kultiváltátok, de muszáj volt olykor. Pubika 2014 augusztusában sajnos elhagyta e világot, egyedül maradtál velünk, de nem törtél meg, és még nagyon sok éven át szerethettük egymást. Most augusztusban mentél el borzasztó soványan, de betegségek nélkül !   18 és fél évet éltél le velünk, egészségben, szeretetben. Köszönjük nagyon neked ezeket az éveket, melyeket veled tölthettünk. Sosem feledünk el, drága Tina baba !
Játszatok odafönn nagyon sokat, úgy mint idelenn régen !!


Az ég áldjon téged !
szerető kisgazdid
Nem ég érte gyertya

Drága arany Folti! Nagyon hiányzol és szeretlek!
7 Gyertya ég érte

Nem,ez nem ő...de lehetne akár ő is.....Fajtáját tekintve ilyen komondor....gyönyörű,méltóságteljes,hűséges,a végtelenségig a gazdájáért MINDENT megtevő fajta....Ilyen ő......szelíd nagymackó,egy puha plüsskutya....Védi a nyájat,védi a házad,véd téged.Ha kell agresszívan,ha kell élete árán.....Ez ő.... a komondor.....Nincs élet és halál közti különbség számára ha rólad van szó..megy tűzön-vízen át,ha az életed a tét.Megy mert kell,mert akarja,mert ez a dolga,mert SZERET.Igen,szeret,mert ő is tud.Jobban mint gondolnád,jobban mint ahogy te valaha szeretni tudod! Tisztábban,őszintébben,feltétel nélkül.
Ez a komondor,ez MARCI!
Ő is ilyen volt! Marci,a 4 éves komondor...a szívem most nagyot hasít s a könnyeim potyognak,öklöm összeszorul s lelkem bosszúért kiált! De ez én vagyok,nem MARCI..Marci soha nem tenne ilyet....ő soha nem fordulna a kéz ellen...a kéz ellen ki olykor enni adott,ki bántalmazta,ki végül MEGÖLTE! A kéz ellen,mely nem kegyelmezett.
MARCI nem bántott senkit,csupán félt.Félt a vihartól,rettegett a hangoktól...nem az ő hibája.
Azon a napon is egyedül volt,csendes magányában tűrte a vihart,kikötve láncára,csupán egy kocsi alá tudott behúzódni,ahova ömlött a víz.....de a hangok nem múltak,a vihar erősödött,tombolt....Marci hűen őrizte a vastragacsot melyhez oda volt láncolva,de egy ponton nem bírta tovább s menekülnie kellett...el a világból,el a hangoktól.Nem tudta,hogy azok mindenhol ott vannak,ő csak futott és futott.....kimerülésig,kilométereket....egyszercsak elfáradt s fáradtan összeesett.Nem tudta merről jött,nem tudta hol van,kétségbeesve kereste otthonát,azt a helyet ahol kikötve élt,ahol olykor enni kapott s ahol jött a kéz.....NApok teltek el,éhes és kimerült volt,de egyszercsak jött a hang....egy ismerős hang.....megérkezett a kéz,mely olykor enni adott,olykor pedig......boldogan rohant hozzá,mert oda tartozott.....vastragacsához s a lánchoz,nameg a kézhez...a kézhez,mely olykor......de a kéz megszorította,kötelet rakott rá s vontatni kezdte.Boldogság nem volt,csak szitkok halmaza...s Marci futni kezdett.....futott futott,de az autó gyorsult.....egyre gyorsabban s a gyenge kutya nem bírta....Marcinak fájt minden....a szoros hurok ,a lába....aztán már minden.....piros mindenhol,nincs levegő...Marci nem tud futni próbál,nincs erő.....hol a kéz???hol a kéz mely olykor......?nem jön a kéz,nem segít,csak fáj...minden fáj.........Marci szemei előtt lepereg gyermekkora,boldog 8 hete.....addig míg jött a kéz......a halál keze........a kéz mely kínok közepette életét vette.....a kéz,melyre az állatvédők esküt tettek,hogy bilincs kerül rá! Mert az állatvédők szíve nem nyugszik! Mert a mi szívünk érted dobog Marci s míg élünk nem feledünk s a te emlékedre itt és most megváltoztatunk mindent,hogy többé senki ne tegye büntetlenül azt amit veled és sorstársaiddal tett a KÉZ....
28 Gyertya ég érte

Életvidám kutyus.Nem érdemelte meg a halált.
7 Gyertya ég érte

Sajnálom kis barátom. De nem akartam hogy szenved. Remélem megbocsájtasz. Bár sokáig nem ismertelek nem akartam hogy bajod legyen de komolyan és bánom. Légy jó Egérke.
Nem ég érte gyertya


Nem ég érte gyertya


Nem ég érte gyertya