Keresés
A nyilakra, vagy a térkép parcellájára kattintva navigálhatsz a parcellák között. A kőre kattintva megnézheted a részleteket.
 
 
  Vissza a nyitólapra

Térkép - A piros szín mutatja hol állsz, a sárga négyzet kedvenced nyughelye. Kattints oda, ahova menni akarsz!

Közös emlékhely
Hogyan szerezhetek pontokat?
Vissza a nyitólapra
Linda kutya vemhesen került be az Illatosra. Soványka volt, beteg volt, és 
már nagyon legyengült. Az ott tartózkodásának első napjaiban 6 kiskutyának 
adott életet. A szülés tovább rontott az állapotán. Mindenki, aki látta, 
tenni kívánt valamit az ő és kölykei érdekében.
Már szerveződött a remélt segítség, a remélt megmenekítés, együttérzés, pénz, az elhozatal konkrét megvalósítása és az orvosi ápolás formájában. 
Pont a kihozataluk napján jött a rossz hír, hogy aznapra az összes kölyök 
egyszerre meghalt. De még aznap a mamakutya kijött, és orvoshoz került. Sajnos ez sem változtatott azon, hogy a szopornyica a kölykei után, végül vele is végezzen.
Különösen fájdalmas élmény volt ez az egy-két napra ítélt kutyacsalád látványa, és utána a mamakutya további sorsa. Az Illatos útra behozatal előtt hogy mit élhetett át, arra csak végletekig legyengült állapota és soványsága enged következtetni...
De talán élete utolsó napjaira sűrűsödtek azok az események, amik a legborzasztóbbak voltak. Valószínűleg legelső kölykei világrahozatalának körülményei, és rövidke létük meghatározta anyjuk további életét. Linda a kihozatala után bágyadt, elfogadó és beletörődő engedelmességgel jött mellettünk a pórázon, bárhova, ahova vittük.   
Ebből az állapotából csak egyszer jött ki, amikor betettük az autó csomagtartójába, és 5 perc utazás után, megtörve eddigi némaságát egyszer csak elkezdett kétségbeesetten ugatni. Azután többé nem lehetett hallani a hangját, összekuporodva, mozdulatlanul utazott tovább.
Az állatorvos a szopornyica utolsó stádiumaira valószínűsítette állapotát, de a leletek megérkezéséig minden lehetségest megtett. Infúziót, meleg és kényelmes fekhelyet, valamint törődést kapott. Egyikünk látogatása 
alkalmából még ígéretes jelek is mutatkoztak, hogy egészséges étvággyal evett és ivott, és még két lábra is felágaskodott az ételért. Mindez nem befolyásolta a kérlelhetetlen véget. Három napra rá kora hajnalban a kölykei után ment. Úgy hallt meg, hogy nem volt mellette senki se - magányosan -, valahogy úgy, ahogy addig is alakulhatott az élete...

Azt hogy mennyit is szenvedett valójában, azt sose tudhatjuk meg, azt csak ő tudta. De gyanítható, hogy kevés ennél nagyobb szenvedés létezik bármely élőlény számára, mint amit ő átélt, és amibe végül belehalt.
3 Gyertya ég érte

Rozi 2004 augusztus közepén 8 kölykével került be az Illatos útra, a XXII. kerületben fogták be. Sovány volt, de gyönyörűen ellátta a kölyköket, és ha megállt a kenneljük előtt egy látogató, akkor vigyorogva, boldogan jött simogatásért. 
Nem tudjuk min mehetett keresztül szegény kutya, hogy az Illatos út neki biztonságot, nyugalmat jelentett... 
A második hét végére már nagyon sovány és taknyos volt, ezért amint lehetett kihoztuk, beköltöztettük a családot Magda fürdőszobájába, de elkéstünk. Napról-napra romlott az állapota, már nem volt képes ellátni a kölyköket. 
 Nekiveselkedtünk és az alig 3 hetes babákat megtanítottuk tányérból enni. Rozika figyelte mit csinálunk, és amikor úgy látta, hogy a kölykök elég ügyesek és jó kezekben vannak, akkor feladta a küzdelmet itthagyott minket. A világ legkedvesebb kutyája elment... 
A kölykök ellátása lehetetlen feladatnak bizonyult, de Eperjam és a családja segítségünkre sietett, igy a kölykök egy nyugodt, meleg kuckóba költözhettek, ahol megoldható volt a 3 óránkénti etetésük, tisztántartásuk. 
 Felhívásunkra sokan reagáltak, jöttek a takaró, bébitápszer felajánlások, és gazdijelölt is akadt több kölyökre. Sajnos az anyatej immunizáló hatása nélkül nekik sem volt semmi esélyük. Pár nap után elkezdett romlani az állapotuk, és hamarosan mind a mamájuk után mentek.
3 Gyertya ég érte

Boomerről először 2003 szeptembet 19-én hallottunk, amikor felröppent a hír, hogy egy 6 hónapos kölyök törött lábbal került be az Illatos útra. 3 nap múlva újabb rosz hírek érkeztek az állapotáról. Meggyes nem birta tovább, és másnap kihozta a kiskutyát. 
A klinikán megállapították, hogy Boomernek nem a lába, hanem a gerince törött. Az orvosok nem sok jóval bíztattak, de a műtét sikerült. Néhány nap múlva Boomer megállt a lábán, és pár lépést tipegni is tudott. Az étvágyával sem volt gond, és élvezte, hogy felváltva járunk be hozzá szeretgetni. 
Az örömünk nem tartott sokáig, mert az addig lappangó szopornyica vette át az uralmat. Boomer ezt is jól viselte, és közben a mozgása is sokat javult. Egy hónappal a telepre kerülés után már ideiglenes befogadójánál lábadozott, majd hamarosan gazdira talált. 
Túl korán keztünk hinni a csodákban... november elején a szopornyica szövődményeként kialakult epilepsziás rohamok miatt Boomer visszakerült a klinikára. Ez már sok volt a fiatal, kimerült szervezetének, Boomer feladta a küzdelmet. 2003 november 4-én el kellett engedni...
4 Gyertya ég érte

Hiányzol pici Jenny!!! Bárhol is vagy, tudd, hogy nagyon szeretlek!!!
Nem ég érte gyertya

Drága Rapikánk!
Életed során mindig velünk voltál és most sem hagyunk el Téged. Hiányod fájdalmas, egy nagy-nagy ürt hagytál magad után. Bátyuskád Kevin még mindig keres. Azon a bizonyos örök kutyavadászmezőkön légy nagyon-nagyon boldog.
Soha nem múló szeretettel. Mamcus, Papi, Ziti, Andi, Fecó és Kevin kutya, valamint a wesztik Bonnie és Ashley
Nem ég érte gyertya

Rómeó egy gyönyörű fajtatiszta kuvasz kisfiú volt. Nem kellett senkinek, mert a két hátsó lába le volt bénulva. A kis Szilvaszemű próbált futkározni, de a lábai nem engedelmeskedtek neki,mindig sáros és sebes volt a sok eséstől. Ezek ellenére nagyon életvidám kiskutya volt, szeretett játszani. Az erősítő orvosi kezelések majd a homeopátiás kezelések sem javítottak állapotán. A kutyaóvodában már szomorúan nézte, ahogy a többiek vidáman játszanak és amikorra ő is odaérne hozzájuk, már régen továbbszaladtak előle.
Sajnos úgy kellett döntenünk, hogy így nem tudott volna teljes életet élni, lelkileg megtört és ahogyan növekedett volna, az első két lába már nem bírta volna el a súlyát.
Még az utolsó pillanatban is csak puszilgatta a kezünket és egy kicsit csodálkozott, hogy az addigi játszás helyett miért sírunk mellette.
4 Gyertya ég érte

Egyszercsak itt voltál köztünk. Azt hittük,hogy ahogyan már annyi kidobott kóbor állatka itt szerető gazdára és otthonra lelsz.Szép voltál,
fiatal, erős, farkas - husky keverék.
Rendkivül okos inteligens. Rajtad is múlt, hogy csak egy ház udvarán egy kutya házban élted utolsó évedet, viszonylag szabadon.
Tartozni szerettél volna valahova, - valakihez, szertni szerettél volna és szeretetet kapni, de szabadnak maradni!!!
Macika már biztos tudod, hogy ez a legnehezebb, vagy talán lehetetlen!
Sok mindent megtanultál; közlekedni a forgalmas utakon, mindég hazajöttél, akkor is mikor a vesztedre tetted ezt.
       Az tört az életedre az -
Állatorvosi Kamara Főtitkára segédletével - alatomosan, aki egy  éven át gondoskodott rólad! 
A legfontosabbat,- hogy az emberek
milyen hazugok, csalárdok, árulok, gyikosok - nem tanultad meg!!!
Macika, sokan nagyon sajnáljuk ami történt veled, midennap emlegetünk,
hiányzol, és megpróbálunk tenni valamit, hogy ez mással ilyenformában ne fordulhasson elö, soha!   
Újlipótvárosi kutyások jobbik fele sohase feled.
3 Gyertya ég érte

Figót a testvérével együtt 6 hónaposan adta le a
4 Gyertya ég érte