Keresés
A nyilakra, vagy a térkép parcellájára kattintva navigálhatsz a parcellák között. A kőre kattintva megnézheted a részleteket.
 
 
Vissza a nyitólapra

Térkép - A piros szín mutatja hol állsz, a sárga négyzet kedvenced nyughelye. Kattints oda, ahova menni akarsz!

Közös emlékhely
Hogyan szerezhetek pontokat?
Vissza a nyitólapra
Nagyon aranyos cicus volt. Okos és nagyon szeretetre méltó.Viszonozta mind azt amit kapott.
Nem ég érte gyertya

Örökké emlékezünk reád!
Nem ég érte gyertya

Nina kutya! Te voltál az első westink. Nagyon szerettünk, de Te mindig szöktél, a kerités alatt bujtál ki. Végül egy séta során elrohantál, és egy autó lett a végzeted. Soha nem felejtünk. Légy boldog ott a kutyák örök vadászmezején.
Nem ég érte gyertya

Búcsuzunk drága és egyetlen cicuskánktól!
Nem ég érte gyertya

Kugli tacsi átköltözött a szivárványhíd túloldalára.
Az Illatos útról hoztuk el balesetesként, röntgen után kiderült, hogy medencecsont és combcsont törése volt.
Ez mind nem elég, sajnos semmilyen étel, sem folyadék nem maradt meg benne, nagyon le volt gyengülve, így a csonttöréseihez sem mertek hozzányúlni.
Kugli tacsi 4 napig vegetált, reméltük hogy rendbejön, reméltük, hogy ez a törékeny másfél éves fiúcska még élvezheti az életet. Sajnos végül veseelégtelenség végzett vele, csendben, észrevétlenül átaludta magát a túlvilágra.
A sors iróniája, hogy halála napján jelentkezett rá az álomgazdi....
3 Gyertya ég érte

Prézli kutya sokáig volt a Minimenhely lakója. Én vittem oda attól az orvostól, ahova agyvérzése után került. Csak annyit tudtunk róla: félig lebénult, de már sokkal jobban van, szinte kutya baja…
Az autóban rendkívül nyugodt volt, csak ült az első ülésen, és elviselte azt az átláthatatlan bizonytalanságot, hogy ez az idegen személy megint milyen idegen helyre viheti Őt. 
Egy nagy kennel jutott lakhelyéül, árnyékos és napsütéses, külön házzal, játékokkal, bőséges élelemmel. Mindene megvolt, amit tudhattunk adni. De folyamatosan cserélődtek mellőle a kutyatársak, mind gazdihoz kerültek, csak ő maradt még mindig ugyanott. 
Az idők folyamán megkedveltem őt, sőt a kedvencem lett. Talán azért, mert valamiért kiválasztott, és hozzám akart tartozni. Én hogy hetente egyszer kimentem dolgozni, nem lehettem valami álomgazdi, de meghatott közeledtemre felcsattanó visszafojtott különös ugatása, és öröme. Igyekeztem minél többször kiengedni a középső szabad területre, ahol gondfeletten szaladgált. 
Az állatok világnapján is szinte peckesen sétált a felvonulók között, élvezhette a sokszínű kavalkádot, a kutyák közelségét, és talán a kis kék nyakkendőjét is… :-) 
Természetes volt, hogy a sokat váratott gazdijelölt megjelentekor én vigyem el Prézlit. 
Az egyedülálló öreg néni - akihez került - szerette a kutyát, az ebédjéből Neki is jutott mindig, meleg szobában alhatott saját puha szőnyegén, és a nagy udvaron rohangálhatott a szomszéd kutyával közösen. 
Örültünk, nagyon. Úgy gondoltuk, hogy az öregecske, kitett kutyának végül jó lakhely juthatott élete hátralévő részében… 
Csak azt nem tudtuk, hogy 1-2 napon belül Prézlinek komoly panaszai lesznek, folyamatosan bepisil, töménytelen mennyiségű vizet iszik, és elkezdi hullatni a szőrét… 
Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy veseelégtelensége az utolsó stádiumban van. 
Még két hétig vittük többen orvoshoz, aztán végül kénytelenül, sokak tanácsára rászántunk magunkat a végleges lépésre. Benn az orvosnál mindvégig mellette maradtunk… 

Aztán végül Prézli hazament. Énhozzám haza, és csak egy éjszakát töltött ott. Másnap kivittem a közeli erdőbe és a kedvenc fám alá eltemettem a kutyámat.

Prézli talán most ezt üzenhetné:

De jó volt köztetek
És hogy eljött az utolsó telem
Maradtam volna még 
Ott, hol oly sok gazdim lett hirtelen
Nem tudom most mi lesz veletek
Kik elkísértetek, csak azt üzenhetem
Alszom már, de az ébrenlétben szerettek!


Köszönet sokmindenért Zsuzsinak és Dalmának!

Peti
3 Gyertya ég érte

Lolát, ezt a fiatal és félős dobikeverék kislányt az Illatos útról hoztuk ki. Volt már gazdijelötje is, de sajnos a szopornyica őt is legyűrte, és 2005-01-03-án eltávozott közülünk, pedig már csak 2 hetet kellet volna várnia,hogy elinduljon új gazdájához.
4 Gyertya ég érte

Gereben egy kb. 12 éves bearded collie kan. Akit sajnos nem tudtunk megmenteni. 3 nappal azután, hogy hozzánk került csatlakozott az égiekhez.

3 epilepsziás rohama volt, és a harmadik után teljesen eszméletlen, öntudatlan állapotba került Gereben...  Ezek után el kellett engednünk
3 Gyertya ég érte