Keresés
A nyilakra, vagy a térkép parcellájára kattintva navigálhatsz a parcellák között. A kőre kattintva megnézheted a részleteket.
 
 
Vissza a nyitólapra

Térkép - A piros szín mutatja hol állsz, a sárga négyzet kedvenced nyughelye. Kattints oda, ahova menni akarsz!

Közös emlékhely
Hogyan szerezhetek pontokat?
Vissza a nyitólapra
Nagyon hiányzol!!
Nem ég érte gyertya

Szeretlek!! Nagyon hiányzol Samuka!!Még mindig nem feledtem el azokat a jó emlékeket amiket veled éltem át!!
Nem ég érte gyertya

Olyan rossz,hogy elmentél!
Hiányzol!!
Nem ég érte gyertya

Drága kis Hörcsike emlékére aki hosszú betegség után hagyott itt bennünket!
Ő volt a legaranyosabb és legokosabb kis hörcsög a világon.Soha nem felejtünk el téged!!!!
Nem ég érte gyertya

Nyagyon hiányzol Doni!!Nem kellet volna elmenni!!!Téged mindenki szeretett,nem volt mégeggy ilyen aranyos kutya a világon!!!Nem tudom miért történt ez de nagyon hiányzol!!
Nem ég érte gyertya

Az újságban találtunk rá egy hirdetésre, hogy egy barna, 4 hónapos kutyus gazdit keres. Egy állatkórházba mentünk megnézni, ahol elég kevés informácót kaptunk róla. Állítólag egy jó szándékú hölgy hozta ki őt az Illatos útról, ahonnan ide került, és meghirdették az újságban. Volt rajta egy nyakörv is, amiről szintén nem sokat tudtunk. Oltást persze még nem kapott, tehát módjával, és óvatosan lehetett sétáltatni. A pórázhoz már hozzá volt szokva, nem volt nehéz dolgunk. Amikor megpillantottam a kis ketrecben, rögtön beleszerettem, és haza is vittük. Mikor beértünk a lakásba, rögtön pisilt, és kakált is, és látszott rajta, hogy nem érzi magát valami jól. A széklete kicsit véres volt, ezért másnap elvittük állatorvoshoz, aki azt mondta, ne izguljunk, valószínü csak férges. Adott is tehát féreghajtót, és beadta neki az elsö oltását. Ettöl délutánra belázasodott. Fiatal kora ellenére nem sokat játszott, de mivel ö volt az elsö kutyánk, nem tünt fel különösebben. Aztá minden nap belázasodott délutánra, elkezdett intenzíven véreset fosni, és gyakran hányt is. Ekkor már tudtuk, hogy valami nincs rendben, elvittük egy másik orvoshoz, akit személyesen is ismertünk. Ő rögtön megállapította, hogy szopornyicás, és parvovírusos, és elmondta, milyen következményei lehetnek ezeknek a betegségeknek. Ez egy pénteki nap volt. Akkor már helyben kapott egy infúziót, és mivel  hétvégenként nincs nyitva az állatorvos, kaptunk mi is egyet, hogy majd másnap otthon adjuk be neki. Kaptunk továbbá még hányás elleni gyógyszereket is, és mindent, amire szükségünk lehet. Az a szombati nap pedig december 31-re esett, amikor is én egy barátnömnél szilvesztereztem, és a kutyus a bátyámmal és a szüleimmel maradt otthon. Vasárnap mentem haza, dél körül, és egy másik barátnöm is csatlakozott hozzánk. Mikor hazaértünk, azonnal láttam, hogy az állapota csak romlott. Az állatorvos pánteken azt mondta, hogy vasárnapig van ideje, ha nem lesz jobban, akkor valószínü elaltatjuk. Vasárnap sem volt nyitva az állatorvos, de estére már annyira rosszul volt, és szenvedett, hogy én mondtam anyukámnak, hogy vigyék el valahova elaltatni. Ha akkor nem teszik ezt meg, akkor valószínü nem élete volna túl az éjszakát. Tehát elvitték. Én otthon maradtam. A barátnömmetl. És ő próbált vigasztalni. De a seb még azóta sem gyógyult be teljesen. Pedig már egy éve történt...
Mindenesetre nagyon jó volt vele lenni, amíg még vele lehettem. A sors sajnos csak egy hetet szánt kettönknek, de én hiszem, hogy még találkozunk. Valahol, valamikor, valahogy, de még látni fogom öt, és újra a karomba, zárhatom, újra megölelhetem, és senki ne fogja már tölem elszakítani! Senki, és semmi! Soha többet!
1 Gyertya ég érte

2005 február 22-én délután egy budapesti pályaudvaron lelőttek egy kutyát... 
A kutya állítólag rátámadt a rendőrre, aki az első vizsgálat szerint jogszerűen használta a fegyverét fényes nappal közterületen. Tény, hogy a kutya nem volt megkötve, nem volt rajta szájkosár, és
1 Gyertya ég érte

Sir Anthony Hopkins Illatosról szabadult 2005. nov 16-án .

Sir Hopkins a XV. kerületből befogott, kedves, bújós hovawart keverék kan, akit az  Illatos útról mentettünk. Első kombinált oltását és veszettség oltását november 2-án megkapta.  Sir Hopkins, kb. 4-5 éves lehet, kiegyensúlyozott természetű nagymackó. Eszeveszetten tud örülni az emberi társaságnak, ugyanakkor tisztában van hatalmas méreteivel, és ennek megfelelően óvatos és körültekintő, nehogy véletlenül kárt tegyen bennünk. A simogatásért képes lenne átpréselni magát a kerítésen is. A megjelenése kifejezetten arisztokratikus (nevéhez illő), és elegáns. Valószínűleg szobatiszta, de hatalmas mérete és hosszú szőre miatt inkább kertbe ajánljuk, ahol kedvére kirohangálhatja magát.

Életveszélyes állapotban van; neki feltehetőleg a hugyvezetékében robbant szét egy ciszta. Jelenleg ő is vérátömlesztést és egy sor más kezelést kap, és nemsokára kiderül, hogy meg lehet-e műteni, túléli-e ezeket a napokat.

Sir Hopkins november 29-én, alig pár nap betegség után itthagyott minket. Nem segítettek rajta a napi többszöri kezelések és a vérátömlesztés sem. Nagyon hiányzik mindannyiunknak.

Szegény Sir Hopkins, a méltóságteljes, nyugodt úriember örökre itthagyott minket. Még két hét sem telt el azóta, hogy kihoztuk őt az Illatos útról, de úgy látszik, a sors nem adott neki több időt. Nagy fájdalom ez mindannyiunknak; egy hihetetlenül kedves, bújós macikutyát ismerhettünk meg Hopkins személyében.  Nem segítettek már rajta a vérátömlesztések sem - de ezúton is köszönjük a felajánlást minden véradó állatbarátnak és kutyusaiknak! Mindannyiunknak nagyon fogsz hiányozni, kedves Hopkins!
1 Gyertya ég érte