Keresés
A nyilakra, vagy a térkép parcellájára kattintva navigálhatsz a parcellák között. A kőre kattintva megnézheted a részleteket.
 
 
Vissza a nyitólapra

Térkép - A piros szín mutatja hol állsz, a sárga négyzet kedvenced nyughelye. Kattints oda, ahova menni akarsz!

Közös emlékhely
Hogyan szerezhetek pontokat?
Vissza a nyitólapra

Nem ég érte gyertya


Nem ég érte gyertya


Nem ég érte gyertya

Mátétól, a kedves, bújós, idős tacskó kan kutyustól saját gazdája akart rövid úton megszabadulni néhány hónappal ezelőtt. Nem engedtük elaltatni; úgy döntöttünk, befogadjuk, hátha sikerül neki egy szebb jövőt nyújtanunk. 

Máté tündéri kutyus volt; azt sem tudta, hogyan rajongja körül az embert. Bújt a kétlábúakhoz és szinte kétségbeesett, ha magára kellett hagynunk. 
Máténak szerencséje volt: nem sok időt töltött a menhelyen, hamarosan gondos, új gazdikhoz került Németországba. Mindene megvolt, megbecsült és szeretett tagja lett egy családnak és biztosak voltunk benne, hogy utolsó éveit a legnagyobb boldogságban és jólétben tölti majd.
Ma kaptuk a szomorú hírt, hogy Máténak lépdaganata volt, megrepedt a lépe, ezért el kellett altatni.
Mindannyiunkat megrázott, pedig
4 Gyertya ég érte

Szerető gazdit keres Tóni a másfél év körüli, az Illatos úti sintértelepről mentett német juhász keverék ivartalanított kan kutyus. Kedves, bújós, értelmes kutya, nagyon boldoggá tudná tenni leendő embertársát, aki befogadná őt azzal együtt is, hogy bal első lábát sorvadás miatt amputálni kellett. Ettől függetlenül Tóni szeret sétálni, és nagyon szeretne már a gazdi lábához bújva elaludni egy végigvidámkodott nap után.

Tónit egy német család fogadta örökbe. Nagyon szerették őt, ő pedig vérmesen védte otthonukat és imádott a kertben játszani. Sajnos néhány hónapot tölthetett csak itt, mert amputált lábán egy gyerekfej nagyságú vérömleny nőtt. A család 4 fős orvoscsoportot fogadott, akik megműtötték Tónit, de üszkösödő lába miatt később újabb műtétre volt szükség, amiből már nem ébresztették fel. Tónit a kertben temették el, egy kis magaslaton, ahonnan beláthatta egész kis birodalmát, amit életében annyira szeretett.
4 Gyertya ég érte

Egy ittas páros női tagja magához csalogatta a nyílt utcán majd megragatta a kiscicát és addig verte a fejét míg élet volt benne. Ezután elhajította a kiscica holttestét. 
A nő dühében verte agyon a cicát. A nő szerencsére valószínüleg 2 év letöltendő börtönbüntetést fog kapni.

In memoian Cicuska!
4 Gyertya ég érte

Sutyikát a
4 Gyertya ég érte

Megjelent interneten egy segítségkérés. Jutka talált egy felállni képtelen, öreg gordon szettert. Hazavitte az iciri-piciri albérletbe, ahol istápolta, szeretgette. A tulajdonos és a szomszédok viszont nem szerették, ezért Börninek új helyet kellett találni. Kiköltözött a Minimenhelyre., de nem érezte ott jól magát. Megtudtuk azt is, miért. Nagyon öreg, izületes, szívbeteg, ráadásul gyengén látó és teljesen süket öregúr volt ő, élete alkonyán egy óriási traumával: elhagyták, kitették, amikor leginkább szüksége lett volna a simogató kezekre, a gazdája szeretetére. 
 Átcuccolt egy nagycsaládba, ahol 2 kutyussal osztozott mindenen. Nyárig kellett neki a biztonságos hely, míg Jutka, aki az utcáról megmentette, magához vehette volna, saját új házába. Közben gyanút fogtunk, hogy Börni talán mégsem szetter, ne úgy keressünk neki gazdit. Sejtésünket a német hovawart-mentő egyesület igazolta: Ő egy fajtatiszta hovawart. Sürgős esetként feltették a gazditkeresőik közé. Szeptember 28.-án este egy hölgy jelentkezett, hogy befogadná őt. Sajnos, elkésett.
Börni szeptember 27.-én reggel nagyon rosszul lett. Súlyos szívelégtelenséget állapítottak meg nála. Egy teljes napra még talpra állt. Pont annyira, hogy Jutka eljöhessen hozzá elbúcsúzni tőle. Sokat szenvedett öreg lelke nem akart már élni, nem akart már új embereket megszokni, nem akarta más kezébe tenni a fejét, ha megállt a simogatás. 28.-án este fél 11-kor átment a szivárványhídon. 


Mindörökké a mi angyalkutyánk marad.
4 Gyertya ég érte